Darmowe próbki do każdego zamówienia
Polski English

Dlaczego warto przyjmować tran w syropie

Dziś chcemy opowiedzieć Ci w kilku słowach o tym, dlaczego tran w syropie jest znacznie skuteczniejszy niż tran w kapsułkach.

Na pierwszy rzut oka mogłoby się wydawać – co za różnica, czy będę łykać tran w kapsułce czy wypiję łyżkę syropu. To tran i to tran, ważne żeby brać Takie podejście spotykamy w naszej pracy bardzo często. Prawdą w tym podejściu jest oczywiście to, że lepiej przyjmować tran, niż go nie przyjmować, to fakt. Warto jednak wiedzieć, która postać tranu jest lepiej i łatwiej przyswajalna przez nasz organizm.

Wszystko powiązane jest z ludzkim procesem trawienia. Jeśli przypomnisz sobie lekcje biologii, to będziesz wiedzieć, że proces trawienia i tym samym wchłaniania tłuszczy zaczyna się już w żołądku, przebiega dalej w dwunastnicy i jelicie cienkim, ale..

W przewodzie pokarmowym przyswajane są jedynie zemulgowane tłuszcze, takie jak białko jaj czy mleko. Wszystkie pozostałe tłuszcze, które nie mają postaci zemulgowanej mogą zostać strawione i wchłonięte dopiero po wytworzeniu żółci, która powoduje emulgację już w dwunastnicy i tam dalej toczy się proces trawienia tłuszczy.

Emulgacja – proces łączenia dwóch niemieszalnych substancji, z których przynajmniej jedna jest cieczą, prowadzący do powstania trwałej emulsji. W organizmie człowieka zachodzi ona w dwunastnicy pod wpływem żółci i polega na rozbiciu dużych cząsteczek tłuszczów na mniejsze, bardziej przyswajalne w dalszej części układu pokarmowego. (źródło „Wikipedia”)

Właśnie z tego powodu tran podawany w postaci zemulgowanej jest zdecydowanie lepiej i szybciej przyswajalny niż tradycyjny tran w kapsułkach. Oczywiście ma to również wpływ na lepsze wzmocnienie odporności Twojej i Twojego dziecka.

Domowa Apteczka jest liderem na rynku w segmencie tranów w syropie, dlatego z pełną odpowiedzialnością oddajemy w Twoje ręce produkt bardzo wysokiej jakości i o wyjątkowym smaku bez dodatku cukru.

Tran w syropie

separator